Wandeling 2b: (17-08-2013) Belgische grens –> Arendonk –> Abdij van Postel –> Postel ter Heyde (35km (incl. 2a))

Paard in wei vlak bij Arendonk...

Paard in wei vlak bij Arendonk…

Na de grensovergang volgde ik de Mierdseweg dwars door natuurpark De Hoge Vijvers.

Tot het midden van de negentiende eeuw waren in en om de Hoge Vijvers geen bossen te bekennen. Voor de ontginning van de heide, kende het gebied een typisch heidebeheer en turfwinning. Hierdoor ontstonden verschillende vijvers in dit overigens hooggelegen gebied. Rond 1897 bleek een groot deel bebost door een private ontginner. Het grootste deel van het domeinbos werd vanaf 1979 in fases aangekocht van privéboseigenaars.

 

Abdij van Postel temidden van bossen...

Abdij van Postel temidden van bossen…

 

Ik liep verder door tot aan het kanaal van Dessel naar Schoten. Dit kanaal passeert/schampt Arendonk. Langs dit kanaal liep een prachtig jaagpad dat ik volgde in zuidelijke richting waarbij ik eerst de N139 kruiste en veel later ook de E34/A67. De wandeling was inmiddels behoorlijk lang gebleken en ondanks het goede lunchpakket met broodjes en fruit was ik inmiddels behoorlijk moe aan het worden en wilde graag de torens van de Norbertijnenabdij van Postel zien.

 

 

 

De bossen rondom de Abdij van Postel...

De bossen rondom de Abdij van Postel…

Hooge Mierde tot Postel ter Heyde

Hooge Mierde tot Postel ter Heyde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[galobj viewid=393]

 

Hotel Postel ter Heyde bij Brug 2...

Hotel Postel ter Heyde bij Brug 2…

Hoe graag ik dat echter ook wilde, de vermoeidheid en het feit dat ik nu over de Arendonkseweg de bossen rondom de Abdij van Postel in liep kon niet voorkomen dat ik hier de weg enigszins zoek begon te raken en vanwege het late tijdstip begon de tijd voor een Abdij bezoek te dringen. Na nog een aantal bochten zonder de Abdij torens te zien, besloot ik om de Abdij eventueel morgen te gaan bezoeken en nu dan toch maar om te keren naar het kanaal en dit te volgen naar Postel ter Heyde, waar ik een klein hotelletje had geboekt. Bij Brug 2 stak ik het kanaal over en het hotelletje lag gelijk aan de andere zijde.

 

 

Postel ter Heyde

Hotel Postel ter Heyde…

Moe maar voldaan kwam ik daar aan en na mijn kamer te hebben opgezocht en lekker warm te hebben gedoucht, ging ik buiten op het terras wat eten en drinken. Jammer genoeg stond het Postel abdijbier niet op de kaart. Dan maar iets anders proberen.

 

 

 

 

Mjammie...

Mjammie…

 

Ik had dit hotel gevonden doordat de eigenaar een bijzondere oproep op internet had geplaatst. Niet “Personeel gezocht”, maar “Bourgondiërs gezocht” en dan ben je bij mij aan het juiste adres. Het hotel was er niet een voor vegetariërs maar echt een voor vleesliefhebbers. Ik bestelde dan ook o.a. een vleesplankje dat een ware proeverij was van vleessoorten die van eigen vee waren verkregen.

Slaaptijd daarna, morgen weer een lange wandeling voor de boeg en misschien nog een bezoek aan de Abdij van Postel.

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.