Brussel – 2013

Na zijn backpack- / wandelvakantie in De Kempen, trok De Wandelgek per bus vanuit Sint Antonius naar Antwerpen en vandaaruit per trein naar Brussel, waar hij overnachtte in Hotel du Congres.

Brussel wordt steeds vaker door De Wandelgek bezocht en hij kent de stad inmiddels behoorlijk goed. Vroeg in de middag arriveerde de Wandelgek en morgen om 14.30u zou hij de stad per trein weer verlaten.

Deze middag en avond wilde De Wandelgek zijn favoriete bierencafé: Chez Moeder Lambic weer eens opzoeken. De kaart was behoorlijk veranderd t.o.v. vorige keer, maar er stonden goede bieren en kazen op. Beginnen met een Faro/Lambic van Cantillion (dat is niet die zoete variant zoals die van Lindemans, maar een echte rins zoete, met een hang naar de zure kant).

Verder passeerden Taras Boulba, Pannepeut en Rochefort 10 de buhne. Lekkere Hervekaas (de doux of zachte variant) met speltkorrels, stroop en donkerbrood erbij. Uit de boxen galmden LouReed klassiekers en Fela Kuti’s Afrobeat…

[galobj viewid=403]

De volgende dag na het hotelontbijt, bezocht De Wandelgek eerst de nabijgelegen Place de la Liberte voor een lekkere cappuccino en daarna liep hi naar de beroemde Groote Markt en het Manneken Pis. Het was schitterend weer vandaag. Bij de Poechenellekelder ging ik wat biertjes drinken ondertussen de Mmenigte voor Manneken Pis observerend.

Daarna werd het tijd voor de thuisreis…

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.