1. Bootreis naar Harwich

De fiets bepakt en...

De fiets bepakt en…

De Wandelgek ging in 1990 op fiets- en wandelvakantie in Schotland. Per boot reisde hij via Hoek van Holland naar Harwich en vervolgens per trein naar Londen…

... klaar voor vertrek...

… klaar voor vertrek…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haven en spoorlijn bij Harwich...

Haven en spoorlijn bij Harwich…

Harwich (Nederlands archaïsch: Haarwijk) is een havenstad aan de Noordzee in Engeland. Het ligt in Essex aan de zuidkant van de samenvloeiing van de Orwell en de Stour, ongeveer 135 kilometer ten noordoosten van Londen.

De haven van Harwich, de Harwich International Port, bevindt zich in een riviermond van deze twee rivieren. Voor de haven zijn vooral de schepen van de veerdiensten over de Noordzee belangrijk. De overslag van vrachtcontainers gebeurt in de havenplaats Felixstowe, aan de noordzijde van de riviermond. De veerdienst met Hoek van Holland wordt onderhouden door de Stena Line, naar Esbjerg door DFDS Seaways.

Aankomst van schepen bij Harwich...

Aankomst van schepen bij Harwich…

 

 

Er is een directe treinverbinding van het station van Harwich naar station London Liverpool Street en van Harwich naar Cambridge. In Harwich Town zijn nog restanten zichtbaar van een spooremplacement van de tijd dat treinen, beladen met passagiers, de veerboten op- of afreden.

 

Harwich vanaf de veerboot...

Harwich vanaf de veerboot…

Aankomst in Engeland...

Aankomst in Engeland…

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.