4. Fietstocht van Dochgarroch naar Glen Affric en terug via Drumnadrochit (106 km.)

Afrikaanse sfeer in Glen Affric...

Afrikaanse sfeer in Glen Affric…

Opnieuw een lange fietstocht gemaakt in het Schotse hoogland, bij na identiek aan de eerdere tocht van 89,7 km, maar nu wat langer, zo’n 106 km om ook de stuwdam in Glen Affric te kunnen bereiken en de prachtige gorge en Loch Beinn a’ Mheadhoin. Stevige tocht maar genoeg tijd om van de prachtige omgeving van Glen Affric te kunnen genieten. De wat jungleachtige bebossing is trouwens de inspiratie voor de naam van dit Glen (=dal).


Grotere kaart weergeven

Glen Affric is een glen ten zuidwesten van de plaats Cannich in het Schotse Highland. De vallei ligt ongeveer 24 km ten westen van Loch Ness. Glen Affric wordt als een van Schotlands mooiste locaties beschouwd. In de vallei liggen Loch Affric en Loch Beinn a’ Mheadhoin (Loch Benevean). Het was vroeger het thuisland van de clan Chisholm.

Een van de laatste stukken oerbos van Schotland...

Een van de laatste stukken oerbos van Schotland…

 

Kaart van Glen Affric...

Kaart van Glen Affric…

Het grootste nog resterende deel van het oude Caledonische woud is hier bewaard gebleven, andere restanten liggen in Rannoch Moor. Vanaf het zuidelijk deel van de smalle weg die door Glen Affric voert, is de Sgurr na Lapaich te zien, 1150 m hoog, een uitloper van Càrn Eige, de hoogste berg van Noord-Schotland en 1183 m hoog.

 

 

 

Adembenemend uitzicht over Loch Beinn a' Mheadhoin...


Adembenemend uitzicht over Loch Beinn a’ Mheadhoin…

Na de fietstocht naar het begin van dit prachtige glen bezocht De Wandelgek eerst de Dog Falls (Hondenwaterval) en daarna de stuwdam bij Loch Beinn a’ Mheadhoin, waarbij het beklimmen van de dam en prachtig uitzicht over het Glen en het Loch bood…

[galobj viewid=413]

Zelf vond ik deze tocht een van de absolute hoogtepunten van deze reis.

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.