5. Wandelen in de Moors ten noorden van Ullapool

Na een paar zware fietstochten werd het tijd voor De Wandelgek om weer eens te gaan wandelen. Vanuit Inverness nam hij de bus naar Ullapool en in dit leuke vissersplaatsje Ullapool bezocht hij eerst het kleine maar grappige Ullapool Museum om vervolgens eerst langs de kust van Loch Broom en vervolgens het binnenland in te gaan wandelen, dwars door de omliggende moors (veengebieden). Er was geen wandelpad.

Ullapool

Loch ten noorden van Ullapool...

Loch ten noorden van Ullapool…

Ullapool (Schots-Gaelisch: Ulapul) is een plaats in het noordwesten van Schotland, in het raadsgebied Highland. De plaats is gelegen aan Loch Broom en heeft 1308 inwoners.

Het stadje werd in 1788 gesticht door de British Fisheries Society als vissershaven ontworpen door Thomas Telford en kwam tot bloei tijdens de hoogtijdagen van de haringvangst. De visindustrie speelt nog altijd een belangrijke rol. En sinds een aantal jaar doet de haven ook dienst als terminal voor de ferry naar Stornoway. Een bekende kerk in Ullapool is de Loch Broome Free Church.

 

 

Iets naar het zuiden ligt de Corrieshalloch Gorge waar het water van de Falls of Measach naar beneden stort. De waterval is te bezichtigen vanaf een hangbrug die over de kloof is gespannen.

Ullapool aan Loch Broom...

Ullapool aan Loch Broom…

Kaart van Ullapool...

Kaart van de omgeving van Ullapool…

Loch Broom

Loch Broom...

Loch Broom…

Loch Broom (Schots-Gaelisch: Loch Bhraoin) is een inham aan de westkust van Schotland. Ullapool, een klein stadje, ligt op de oostelijke oever van Loch Broom en de Summer Isles in het noordelijk gedeelte van het loch.

Ten zuiden van Loch Broom ligt een kleinere inham met de naam Little Loch Broom.

[galobj viewid=415]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.