Wandelen en fietsen in het Noordelijk gebergte – 2008

Wandelen tussen de rijstvelden rin de Mai Chau vallei...

Wandelen tussen de rijstvelden rin de Mai Chau vallei…

In het noorden en noordwesten zijn de uitlopers te vinden van het Chinese Yunnan plateau. Het zijn bergstreken die het woongebied vormen van veel etnische minderheden. De Wandelgek reisde vanuit Hanoi eerst naar Hoa Binh en bezocht daar een klein dorpje. Daarna ging het verder naar de Mai Chau vallei, waar hij een paar nachten verbleef. Een klein dorpje in de vallei werd diverse malen bezocht en de bevolking was er zeer gastvrij. Je kon er ‘s avonds nog rijstwijn of gewoon een biertje drinken. Verder maakte De wandelgek diverse wandelingen door de vallei die veelal tussen de rijst sawahs doorliepen. Maar ook een tocht door een vleermuizengrot was erg boeiend. Verder was het ook mogelijk om fietstochten te maken alhoewel het beklimmen van de bergen aan de rand van de vallei per fiets niet te doen was door te slechte paden met grote stenen en ook doordat deze te steil waren. In de vallei lag een prachtig hotel omgeven door lotusvijvers en het was prachtig om de lotusbloemen tijdens de schemertijd open en dicht te zien gaan. Het hotel had ook een zwembad en een erg goed restaurant. ‘s Avonds kwamen dorpelingen hun traditionele dansen vertonen. Iets dieper het gebergte in lag het marktplaatsje Moc Chau, waar De Wandelgek de markt bezocht. De kleurrijk geklede Bloemen Hmong (één van de noord vietnamese bergvolkeren waren op deze markt goed vertegenwoordigt, wat prachtige plaatjes opleverde. Het noordelijk gebergte was samen met de Halongbaai het mooiste gedeelte van Vietnam.

[galobj viewid=8]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.