Kungsleden etappe 2: Abiskojaure – Alesjaure 20km

Vandaag al vroeg wakker en begonnen aan de beklimming van de Kieron pas. Op de pas sneed een venijnige, ijzige wind, maar het was er verder prachtig. Veel rendieren gezien tijdens de overtocht…

Onderweg moesten verschillende riviertjes met snelstromend ijswater worden geslecht, en dat moest via gevaarlijk uitziende sneeuwbruggen…

Eenmaal over de pas heen verbeterde het weer aanzienlijk en kwam de zon flink door het wolkendek heen. We zouden nu een aantal dage met mooi weer tegemoet kunnen zien (dat was ons al verteld in de Abiskojaurestaugan. We liepen nu een oogverblindend mooi, breed dal in waarin een groot aantal halfbevroren ijsmeren lag. De oevers waren drassig en er moesten veel riviertjes worden doorwaad…

Aan het einde van de tocht lagen de Alesjaure hutten, waar we weer wat proviand konden inslaan. We besloten echter om deze pas de volgende dag te bezoeken en de tent als iets eerder op een prachtige plek neer te zetten…

[galobj viewid=92]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.