Kungsleden etappe 3: Alesjaure – Tjäktja 13km

Vandaag een relatief korte (13km) door het dal van de Alesjaure rivier. In het begin meanderde de rivier prachtig door het glaciale landschap. De route wordt nu voortdurend gemarkeerd door stapeltjes stenen waarvan de bovenste steen oranje is geschilderd.

We passeren prachtige landschappen en lopen soms over veenpollen, die onder je voeten meeveren dan weer over scherpe stenen en naar het einde van de route klimmen me we via steeds rotsachtigere omgeving en groter wordende sneeuwvelden omhoog naar de Tjäktja hutten waar we vlakbij onze tent opzetten. ‘s Avonds genoten van de prachtige kleuren van de laagstaande poolzon.

[galobj viewid=94]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.