Kungsleden etappe 4: Tjäktja – Sälka 12km

Vroeg opgestaan vandaag, het was prachtig helderblauw weer en onze overnachtingsplek was een heel mooie stek. Snel even wat thee gezet op de brander en daarna tandenpoetsen in bij een dichtbij gelegen bergstroompje. De veldflessen weer met koud water gevuld, tent afgebroken en ingepakt.

Vandaag een relatief korte (13km) maar wel behoorlijk zware tocht voor de boeg over de 1151m hoge Tjäktja pas naar de Sälka hutten. Veel sneeuw onderweg en ijsvelden langs riviertjes, waardoor het lastig oversteken was. Bovenop de pas lag een hutje waarvandaan het vergezicht over het dal met de Sälka hutten oogverblindend mooi was…

Daarna afdalen door vrij diepe sneeuw naar het dal en het riviertje, waar de Sälka hutten lagen. Daar konden we weer proviand in slaan. Een brood kopen in zo’n hut was niet echt goedkoop: 7 gulden.Maar ja alles wat hier te koop is wordt periodiek per helicopter aangevoerd. Vlakbij de Sälka hutten zetten we onze tent op…

[galobj viewid=96]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.