Kungsleden etappe 7: Kebnekaise Fjällstation – Nikkaluokta 19km

We hebben een rustdag genomen bij het Fjällstation, waar een restaurant was en een groot drooghok met warme blazers voor de natte kleren. Het was inderdaad een dag met zwaar weer, harde slagregens en zelfs onweer, dus de beslissing om twee etappes te combineren was een goede gebleken.

Voor de dag daarna werd goed weer voorspeld op het Fjällstation, dat ook een weerstation is. Het Fjällstation ligt vlakbij de hoogste berg van Zweden, de 2117m. hoge KebneKaise.

De dag erna liepen we een 19km lange etappen naar het lappendorpje Nikkaluokta waarvandaan een busverbinding werd onderhouden met Kiruna.

Het eerste deel van de tocht daalden we af van een relatief kale omgeving naar een steeds groenere. Het gezicht op de Kebnekaise was erg mooi.

De tocht liep verder door lage bebossing en struweel, langs een riviertje en een groen omzoomd meer naar dit dorpje toe. Muggen waren alom aanwezig en daarmee bedoel ik niet alleen de wolken in de lucht, maar ook de doorzetters die in schoenen sokken en onder de kleding wisten door te dringen, ondanks citronella en muggengaasnetje dat ik over m’n hoofd kon dragen.

We zetten onze tent aan de rand van Nikkaluokta op en keken nog even hoe laat de bus ‘s ochtends zou vertrekken. Dat was al vroeg.

Dit was het einde van een prachtige wandeling, maar niet van onze reis door Noorwegen en Zweden. Kijk voor andere reisonderdelen in het reisgedeelte van de website.

 

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.