Småland

Per trein reed “De Wandelgek” van Stockholm naar Linköping en nam daar een regiotrein door Småland naar Vimmerby. Deze plaats is bekend als geboorteplaats van Astrid Lindgren, de schrijfster van o.a. de Pipi Langkous, Emil, Detective Blomkvist en Karlsson van het dak boeken, die ik als kind verslonden heb. O.a. in dit straatje zijn scenes voor de Pipi Langkous films en televisieserie opgenomen.

 

 

 

 

We verkenden het stadje…

 

 

 

 

 

 

 

…en daarna in de buitenwijken met tuinen vol wilde bloemen…

 

 

 

 

 

 

 

Daarna naar een drankwinkel geweest die leek op een Kijkshop. Ge nummerde wijnflessen in glazen vitrines, waarna je met het nummertje bij een balie de flessen kon afhalen. Daar ging een bediende deze uit het magazijn ophalen en werd je identiteitsbewijs streng gecontroleerd.

 

 

Vlakbij Vimmerby lag een prachtig meertje waar we de tent hadden opgezet. Aan het meer was een prachtige plek om de laatste avond van deze prachtige vakantie door te brengen. ‘s Ochtends gingen we weer op weg naar Nederland…

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.