25ste Heuvelland 4-daagse (09-08 t/m 12-08-2012)

Deze zomer heeft de wandelgek voor het eerst deelgenomen aan de Heuvelland 4-daagse. Alhoewel hij zich tot nu toe niet op 4 daagsen liet zien, vanwege drukte of te vlakke routes, leek deze van tevoren een uitdaging. En dat was het achteraf ook! De Heuvelland 4-daagse leidt de wandelaars kris kras (of eigenlijk kris cross) over én onder de Zuid Limburgse heuvels (jawel gewoon door de mergelgrotten heen). Verder zijn er nauwelijks verharde paden, maar wordt er gelopen door steile hellingbossen, door hoogstamboomgaarden, door mergelgroeven, door droogdalen en rivierdalen, over het plateau van Margraten, langs kastelen en burchten, over holle wegen (vaak drooggevallen riviertakjes) en veldweggetjes. Het is zonder meer een uitdaging om deze uitgelopen te hebben, vanwege de vele klimmetjes en zeker ook de steile afdalingen. Goed daar wilde de wandelgek wel eens aan.

De Heuvelland 4 Daagse wordt georganiseerd door de Stichting Wandelvierdaagse Vilt-Valkenburg. Startpunt van alle dagroutes is bij Café ‘t Vöske in Berg (de naam zegt het al, bovenop een steile heuvel). Er zijn 5 afstanden waarop kan worden ingeschreven. 7km-14km-21km-28km en voor de die hards 42km. De Wandelgek schreef in voor de 28km.

Hieronder staan een 2 tal kaartjes met aanklikbare routes, die leiden naar beschrijvingen van dagetappes en fotomateriaal.

Op de 1e kaart staan de wandelingen van dag 1 t/m 3 ingetekend.

Imagemap alt Etappe 1: Berg <> Hoeve Blankenberg <> Banholt Etappe 2: Berg <> Oud-Valkenburg <> Gulpen Etappe 3: Berg <> Cadier en Keer <> Rijckholt

Ondanks de op de kaart aanwezige tekst: “DAG 3” gaat het hier om de 28km wandeling van “DAG 4” op 12 augustus 2012. De kaart is van een aantal jaren terug, maar de 28 km route komt overeen.

Imagemap alt Berg <> Kasen <> Geulle Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.