Etappe 2 (10-08-2012) Berg > Oud-Valkenberg > Schin op Geul > Gerendal > Gulpen > Gerendal > Oud-Valkenburg > Valkenburg > Berg (28 km)

VRIJDAG 10 AUGUSTUS 2012

Vandaag een eerste wat pittigere route. De wandeling van 28 km (“De Panoramaroute“) gaat eerst onder Vilt langs richting Oud-Valkenburg , waarbij de Riensberg, het plaatsje Sibbe en het Sint Jansbos worden aan gedaan.

In de buurt van Sibbe worden zoete, sappige appels en bananen uitgedeeld.

Daarna gaat het verder door het Gerendal naar Gulpen waar de 2e rust is.

Het Gerendal is een prachtig droogdal en is het beroemdste bloemendal van Limburg, waarschijnlijk zelfs van heel Nederland. Dankzij de gevarieerde, kalkrijke bodem groeien hier vele soorten orchideeën.

Na Gulpen gaat de wandeling terug via een zeer lange helling omhoog, en daarna de andere kant van het Gerendal door terug naar Oud-Valkenburg en via de tuinen van het landgoed naar het Geuldal, waar langs het riviertje op naar Valkenburg wordt gewandeld. Ook hier weer orchideeën in overvloed.

In Valkenburg gaat het in korte tijd van hoog naar laag, over de Kasteelruïne heen door de Fluwelengrot, een van de vele mergelgrotten, om daarna langs de Geul richting Berg te wandelen. De laatste klim voor de finish is behoorlijk pittig, maar een lekkere Weizenbier smaakt daarna extra lekker!

[galobj viewid=127]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.