Etappe 3 (11-08-2012): Berg > Bemelen > Cadier en Keer > Savelsbos > Rijckholt > Gronsveld > Savelsbos > Cadier en Keer > Bemelen > Berg (28 km)

Vandaag dan toch een echt zware tocht, ook al vanwege de kilometers die al in de benen zitten. De wandeling gaat eerst via “Koelebosch” en over de Mettenberg naar Cadier en Keer waar de 1e rust is en wordt gekarakteriseerd door de vele mergelwanden, die aan de oppervlakte komen en het landschap een aparte uitstraling geven. Daarna gaat de wandeling door het Savelsbos, een langgerekt 6 km lang hellingbos, dat een natuurgebied is met een hoge landschappelijke waarde. Langs de rand van het “Savelsbos” zijn er relatief veel hoogstamboomgaarden, die in de maand april voor een grote bloesempracht zorgen (dan wordt ook de Bloesemparade georganiseerd, een wandeling door deze streek). Wandelend door en langs deze boomgaarden heb je uitzicht op de Maasvallei, Maastricht en de bovengrondse mergelafgravingen, zoals de ENCI groeve en de groeve van Lyxhe in België. Deze mergelafgravingen zijn bedoeld voor cement- en betonindustrie en zijn gelegen op het plateau van de Sint Pietersberg. Daarna dalen we steil af de Maasvallei in, naar het plaatsje Rijckholt, waar de 2e rust is. De terugwandeling gaat via Gronsveld en daarna steil omhoog de Maasvallei rivierterrassen op naar Cadier en Keer en uiteindelijk via Bemelen en een Statieroute langs bijbelse afbeeldingen steil omhoog naar Berg.

[galobj viewid=128]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.