9. Tanzania: Zanzibar – Specerijentoer

Als je Zanzibar bezoekt is de beroemde Spice Tour een absolute must. De specerijen van Zanzibar zijn wereldberoemd en tijdens de tour bezoek je een plantage waar je allerlei specerijen kunt zien en krijgt uitgelegd wat voor eigenschappen ze hebben of kunt proeven hoe ze smaken. Het zelfde geldt voor diverse soorten fruit die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. Er zaten heerlijke zoete vruchten bij waar ik nog nooit van gehoord had. Ook bezoek je de paleis ruïnes van de Omani Sultans, die hier op Zanzibar het centrum en de hoofdstad van hun handelsrijk vestigden (Stone Town). Ook de oude badhuizen worden bezocht en onderweg eet je traditionele gerechten op het platteland. Het beschilderen van je handen of voeten met henna is optioneel. Ook wordt de traditionele markt voorfruit en specerijen en de overdekte makt voor vis en vlees bezocht, kortom een erg leuke toer met als een van de hoogtepunten: acrobatiek, hoog in een kokospalm.

[galobj viewid=195]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.