Wandelen bij het Karakulmeer

Aan de Karakorum Highway ligt misschien wel de mooiste plek ter wereld, althans van wat ik er tot nu toe van heb gezien. Het is een ijzig mooi kristalhelder prachtig blauw meer omgeven door een paar van de hoogste bergen (7000+) van de Pamir, waar vandaan gletsjers naar het meer lopen. De plek is (en dat komt niet alleen door de hoogte boven de 4000 meter) adembenemend mooi. Ik heb al best veel moois gezien, maar dit slaat alles. Een heerlijke plek om te wandelen dus en dat heb ik ook volop gedaan.

De Wandelgek maakte hier twee prachtige wandeltochten, waarbij hij een kamelendrijfjacht meemaakte van dichtbij en een fantastische zonsondergang en een buitenaards (“letterlijk”, zie de foto’s) mooie zonsopkomst.

Overnacht werd er in een Kirgieze yurt op een kleine lage klip aan de rand van het meer.

[galobj viewid=225]

Rondom het meer liggen diverse Kirgieze dorpjes en yurtenkampen en je hebt constant uitzicht op de 7719 meter hoge Kongur en de 7546 meter hoge Muztagh.

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.