5b. Kashgar: Zondagsmarkt en veemarkt

Op zondag heeft Kashgar een extra grote oeigoerse markt waar de plaatselijke bevolking zich ook in veel gevallen in zondaagse kleding voor steekt en er is dan ook een grote veemarkt aan de rand van de stad. De sfeer op de beide markten is bedrijvig en je waant je een aantal decennia terug in de tijd als je er rondloopt, met name omdat er veel plattelanders naar de stad komen en de tijd heeft op het chinese platteland (vooral bij de wa oudere chinezen) stil gestaan. Het zijn toch vooral de jonge (Han-chinese) stedelingen die in de modernisering van China zijn meegegaan. Hoe lang blijft dat nog zo….

[galobj viewid=224]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.