Leuke Links

De Wandelgek gebruikt al deze sites en de wel of niet daaraan gelinkte winkels/hotels/cafés of andere diensten zelf. Deze tips zijn dus uit eerste hand en dit zijn naar mijn mening allemaal sites en/of voorzieningen die op een schaal van 5, 4 of 5 sterren verdienen vanwege hun nut. Goede of minder goede sites of diensten die niet door de Wandelgek gebruikt/bezocht worden vind je hier dus ook niet.

WANDELEN:
Stichting LAW: Website van het Wandelplatform-LAW, de koepel van Nederlandse wandelorganisaties.
http://www.wandelnet.nl
Klompenpaden: Klompen aan, rugzak op en gaan! Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving.
http://www.klompenpaden.nl
Eropuit.nl: Wandelen van station naar station via LAW’s.
http://www.eropuit.nl/wandelen
De Wandelsite: Deze site is opgericht om liefhebbers van natuur, cultuur en avontuur bij elkaar te brengen. Je geeft je op voor een wandeling en anderen doen dat ook. Je gaat op de afgesproken datum naar de afgesproken plaats en start de wandeling. Elke wandeling gaat er een kaartlezer mee die de route leest. Er worden wandeltochten georganiseerd door de deelnemers (alle leeftijden)
http://www.wandelsite.nl/
De Heuvelland 4-daagse: Op en neer, op en neer…4-daagse met pit.
http://www.heuvelland4daagse.nl/
Appartement Vidok: Een vakantieadres voor u en uw hond(en). Direct naast het appartement loopt al een wandelpad. Van hieruit kunt U korte en lange wandelingen maken. Het imkerpad, ligt aan het achterliggende bos.
http://www.vidok.nl
Wandelaars.eu: Leuke website geschreven voor én door wandelaars.
http://www.wandelaars.eu/
B&B Het Juweel – Hilvarenbeek
Deze B&B is speciaal voor zakenmensen, rustzoekers, fietsers, wandelaars.
In overleg kunt u ook gehaald en gebracht worden als u bv. naar een feest gaat of naar de Beekse Bergen.
Erg mooie wandelomgeving van de Kempen!
http://www.benbhetjuweel.com/
De Wandelwinkel is een gespecialiseerde reisboekhandel op het gebied van wandelen, fietsen en reizen in ’t algemeen. Een winkel met een actueel assortiment uit de hele wereld. Goede contacten met uitgevers en leveranciers en know-how van de Wandelwinkel zorgen voor de juiste kaarten en gidsen.
http://www.dewandelwinkel.nl/
Rustpunt.nu: Missie van stichting Rustpunt is: het aanbrengen van laagdrempelige voorzieningen op bestaande erven, in buitengebieden waar geen voorziening aanwezig is, vallend binnen de bestaande regelgeving. Gelegen aan een fiets- of wandelroute, treffen passerende fietsers of wandelaars een vaak onverwachte en mooi gelegen plek aan waar gepauzeerd kan worden en men een kop koffie, thee of beker limonade kan nuttigen met iets lekkers er bij; dit tegen een vrijwillige bijdrage.
http://www.rustpunt.nu/
Er is ook een leuke App: http://www.appsvoorandroids.nl/rustpuntzoeker/
La Bushaye Bed & Breakfast: La Bushaye is een smaakvol verbouwde boerderij van natuursteen en ligt geheel vrij op de hellingen van het Berwinne-dal nabij de Voerstreek. Op een steenworp afstand ligt de Abdij van Val-Dieu, het mooie plaatsje Aubel ligt op 3 km en steden als Maastricht en Luik op ca. 20 km.
http://www.bushaye.com/

REIZEN:
TravelBySanTravelbysan: Heerlijke site die nu eens een flink aantal gebieden onder de loep neemt waar De Wandelgek nog nooit is geweest, zoals zuid en midden amerika en het middenoosten. De foto’s zijn bijna altijd adembenemend en met name ook de landschaps- en luchtfotografie is heel erg goed. Ook leuk is dat berichtjes, tweets of IG posts vaak enthousiast worden beantwoord, wat lang geen gewoongoed is op internet.
http://travelbysan.nl/

 

 

SihpromatumSihpromatum: Een familie met jonge kinderen gaat een jaar lang op wereldreis onder low budget condities (5$ te besteden per dag) en dat levert prachtige verhalen en overweldigende fotografie op, die onder andere in nu al twee bestsellers “I grew my boobs in China” en “Bra straps and booby traps” zijn uitgekristalliseerd. Qua fotografie zijn de vastgelopentrucks op de Centraal Afrikaanse dirtroads briljant. Dit is pas leven 🙂
https://sihpromatum.com/

 

 

We12TravelWe12travel: Deze site zullen jullie dubbel terugvinden op deze pagina, want hij gaat zowel over reizen als over wandelen. Een knotsgekke combinatie die ook De Wandelgek bekoort. Deze site geeft naast prachtige beschrijvingen over de pracht van het landschap en de zwaarte van een lange wandeltocht ook veel praktische informatie over routes en overnachtingsmogelijkheden. En jawel hoor: de fotografie is mind blowing. Extra aandacht verdient een heel mooi verslag in diverse blogs over een trekking naar Mount Everest! De foto’s zijn net zo adembenemend als een verblijf op 5000 meter hoogte! https://www.we12travel.com/language/nl/
Roselinde.meroselinde.me: Net ontdekte blogsite met veel hele warme, lichte fotografie en met een enthousiaste blogster aan het roer die ook nog eens echt communiceert met volgers. Zeer diverse en aansprekende topics van De Turnhoutse Kempen tot Maanreizen 🙂 Nu al veel zin om deze site verder te gaan ontdekken.

http://roselinde.me

 

 

 

BlueWanderer

 

 

 

 

 

 

Reisverhaaltjes

 

 

 

 
WanderersBluesWanderer’s blues: Ik ben best kritisch in het uitzoeken van uitmuntende reisblogs, maar deze is qua fotografie zeer geweldig, de blogs (met name ook als je van wandelen houdt) geven een schat aan waardevolle, praktische tips zonder dat dit ergens saai wordt. Nadruk ligt op het “wilde westen” van Canada, maar ruige landschappen van Scandinavie en Schotland zijn ook van de partij. Afgelopen jaar extra aandacht besteed aan duurzaamheid door in de praktijk uit te proberen of het mogelijk is om zonder verpakkingsmateriaal te kunnen leven! Hoogtepunt dit jaar zijn tot nu toe de prachtfoto’s van het Atlasgebergte in Marokko, maar ik verwacht ook veel van het komende Noorse avontuur.  http://www.wanderersblues.be

 
KarlijnTravelsKarlijn Travels: Prachtige reisblog site in het Nederlands geschreven, met naast de goed geschreven reisblogs ook schitterende fotografie. Afgelopen jaar werd de aandacht op de site ingenomen door het live verslag in blogs en vlogs van een prachtige reis over de Zijderoute in Centraal Azie en China en daarna Japa, de Stille Zuidezee en Mexico. De foto’s van Tadjikistan en Hawaii behoren tot de absolute highlights. Het motto van deze site maakt veel duidelijk: “Voor de tweede keer op wereldreis (of toch een nieuwe keuken?)”. Als je na het zien van deze site geen acute zin om te reizen hebt, dan weet ik het ook niet meer… http://karlijntravels.com

 

 


MappingMeganMapping Megan: Super goed in elkaar gezette blog site met naast reisblogs ook blogs over de praktische kant van het reizen. Blogs zijn verdeeld over spannende videoblogs en tekstuele blogs met prachtige fotografie. Onderwerpen variëren van een reisverslag door de chinese provincie Qinghai tot een filmrecensie. De blog is van een professioneel karakter en het waard om regelmatig te bezoeken. Deze site ademt reisplezier…

http://www.mappingmegan.com/

 

 


StareDownTheBarrelOfAGunStare down the barrel of a gun: Veel nadruk op Scandinavie. Boeiend geschreven blogs gaan samen met prachtig ijzige fotos. Als je na het lezen van deze blog nog geen zin krijgt om noordwaarts te reizen dan woon je daar waarschijnlijk al lang 😉 De hoofdsite is momenteel wat minder actief ten faveure van de subsite 64 north.

 

 

 
ReismicrobeReismicrobe: Een site die ik al geruime tijd volg en die alleen maar interessanter wordt naarmate de tijd verstrijkt. Begonnen als reisblog is de site inmiddels uitgegroeid tot een lifestyle- en reisblog, waarbij die twee ook prima samengaan. Daarnaast ademt de site maatschappelijke betrokkenheid en onlangs is er teamuitbreiding aangekondigd waardoor er meer aandacht komt voor reizen als gezin met kinderen. Ook hier weer prima fotografie trouwens 🙂

 

 
BunchOfBackpackersBunch of Backpackers (BoB): OK dit is een absoluut coole site over rugzakreizen met veel reistips, van iemand die reizen en levensgenieten tot kunst heeft verheven. Er staat een prachtige blog op met polaroids uit Peru en leuke verslagen over reizen naar bijna elk land op deze globe. Had ik de schitterende fotografie al genoemd? De site is Engelstalig maar heeft ook een Nederlandstalig gedeelte. Het plezier straalt van deze site af! De site lijkt even wat stil te liggen, maar dat is omdat de maakster opnieuw op wereldreis is door Zuidelijk Afrika en over de zijderoute door Centraal Azië. Na terugkomst verwacht ik hier vuurwerk. http://www.buchofbackpackers.com

 
MijnReisDoorAzieMijn reis door Azië: Zeer goede en spannend geschreven reisblog met uitgebreide reisverslagen en iets minder veel foto’s over een reis door Nepal (wandeling bij Pokhara!!!), Thailand, Maleisië, Burma, Cambodja en Indonesië. De reisblog begint in het Nederlands maar gaat verderop over in de Engelse taal.

http://www.lisainazie.blogspot.nl/

 

 
BackpackMeBackpack Me: Engelstalige reisblog site met veel leuke blogs geschreven door een continu reizend koppel. De fotografie is ook hier zeer sterk. Sterkste punt van de site is echter een geweldige lijst van reisblogsites die via een bepaalde ranking de sites/blogs waardeert.
http://bkpk.me/
http://bkpk.me/backpack-me-traffic-exchange/

 

 

(BIEREN-)CAFÉS of BIER GERELATEERD:
Bierencafé Carpe Diem: Volledig fictief bierencafé voor de liefhebber. Gewoon veel klikken en soms even geduld uitoefenen zodat de barman een plaatje op kan zetten.
http://www.wandelgek.nl/?page_id=1033
Bierencafé De Heks: Midden in het oude centrum, achter de Waag, waar de heks ooit tegen de muur is gevlogen, ligt het mooiste speciaal bierencafé van Deventer. Simpelweg een brilliante kroeg voor iedereen die van bier houdt en/of van gezelligheid. 19 bieren op de tap en ruim 70 flesbieren. Bovendien heeft De Heks twee huisbieren,  de Witte Maan (witbier) en de Pyromaan (blonde bitter). De laatste is in 2012 gekozen tot beste huisbier van Nederland.
http://www.deheks.nl
GRAND CAFÉ – de Dikke van Dale: Een combinatie van formeel en informeel, met de sfeer van bruin hout en ambachtelijk geslepen glas. De diversiteit van het meubilair geeft net dat eigen accent. Overzichtelijk en toch intiem. Geen wonder dan het Grand Café een geliefd decor voor bruidsfotoreportages is. In de zomermaanden is het goed toeven op het ruime terras, dat de koelte van de rivier uitademt.
http://www.dedikkevandale.nl
Kafe België: Drukke kroeg aan de gracht, alternatief publiek. Zeer uitgebreide collectie bieren.
http://dor.st/Utrecht/Cafe/Oudegracht/11-Belgie.html
Café Jos : Meesterschenkerij: Vanuit de basisgedachte dat de gezelligheid van een buurtcafé zich prima laat combineren met het aanbieden van een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment, ligt de gekozen en nieuw ontwikkelde formule van Café Jos voor de hand. Het buurtcafé te Nijmegen met extra aandacht voor kwaliteit in de vorm van de Meesterschenkerij is een formule geworden. Uitgangspunt bij de samenstelling van het assortiment van Café Jos is: het aanbod van dranken in de breedte geheel te dekken. Er is een breed assortiment aan speciaalbieren zowel op tap (17) als fles (150+).
http://www.cafejos.nl
Bierproeflokaal In de Wildeman: Gevestigd in een voormalige Amsterdamse distilleerderij, biedt ‘In de Wildeman’ een ideale gelegenheid om te genieten van uw bier in een authentieke omgeving. Wij serveren 17 bieren van de tap en hebben tevens een assortiment van 200 soorten bier op fles. Onze collectie bestaat voor het grootste deel uit Belgische en Nederlandse bieren zoals Trappisten maar ook Groot-Brittannië en Duitsland zijn vertegenwoordigd. Eens per maand wordt een aantal “speciale” bieren geselecteerd en op de tap aangeboden.
‘In de Wildeman’ is een uniek bierlokaal zonder muziek, dat wordt bezocht door een gemêleerd publiek.
http://www.indewildeman.nl
Moeder Lambic Original: Dit zelfs voor Belgische begrippen brilliante bierencafe snapt het helemaal. Zeer originele en uitgebreide bierenkaart (zowel tap als fles) met aansluitend uitstekende keuze uit begeleidende trappisten kazen, lekker brood en andere etenswaren. Ligt buiten het oude centrum in stadsdeel Saint-Gilles en dus goed combineerbaar met een wandeling langs prachtige Art Nouveau huizen.
http://www.moederlambic.com/bars/fr/bars/
Le Roy d’Espagne: Authentieke Belgische taverne/brasserie aan de Groote Markt in hartje Brussel. Prima bierkeuze, prachtig terras (en uitzicht) en zeer gezellige inrichting. Voor de mannen is een bezoek aan het toilet een must waar je graag 50 eurocent voor over hebt.
http://www.roydespagne.be/
De Jopenkerk: De voormalige Jacobskerk in het Raaksgebied in Haarlem is nu een volledig operationele brouwerij, grand café en restaurant. Onder het genot van een borrel of diner kunt u het brouwproces met eigen ogen aanschouwen.
Onze kerkdeuren staan dagelijks open van 10 uur ’s ochtends tot 1.00 uur ’s avonds. In het grand café kunt u natuurlijk terecht voor een heerlijk Jopenbier, maar ook voor een kopje koffie of voor de lunch (van 12.00 tot 15.00 uur). Het restaurant heeft gerechten op de kaart die met diverse bieren zijn bereid en waar passend bier bij wordt aangeraden.
http://www.jopenkerk.nl
Le Poechenellekelder: Terwijl horden toeristen foto’s nemen van Manneke Pis, staart mijn lens naar de gevel van de Poechenellekelder. Enkele treden omhoog treed je het overbekende biercafé binnen. In de kelder speelden de poechenellen of oude marionetten in vroeger tijden de hoofdrol in de theatervoorstellingen. Ook in het druk aangeklede interieur van het Poechenellekeldercafé zijn de poppen massaal aanwezig.‘Around Brussels in 80 Beers’ beveelt de bierlijst van 150 bieren aan. En de kassabonnetjes zijn supergrappig!!!
http://www.poechenellekelder.be/
Proeflokaal van Brouwerij Maximus: Het proeflokaal ligt naast een appelboomgaard in Leidschenrijn te Utrecht en heeft een groot terras op het westen. Buiten onze bieren serveren wij koffie, thee, wijn en frisdrank. Voor trek hebben wij verschillende planken met kazen en worsten. Zelf maken wij taarten, soepen, chutneys en gehaktballetjes in bierjus. Maar gewoon nootjes hebben wij natuurlijk ook. Wij werken veel met producten die regionaal, biologisch en/of met passie zijn gemaakt.
http://www.brouwerijmaximus.nl/proeflokaal.html
BOURGONDISCH:
Kaashandel De Brink: Wij zijn ruim gesorteerd in Noord-Hollandse kaas en Boerenkaas. Noord-Hollandse kaas is verkrijgbaar in alle leeftijdssoorten van 4 weken tot 3 jaar oud, en in minder vet/ minder zout. Het assortiment Boerenkaas is rond uit schitterend te noemen met veel specialisme. Zoals Remeker Kaas(biologisch) Boeren Poldermeester, Boeren kruimelkaas etc. Ons huismerk Boerenkaas juweel is verkrijgbaar van 8 weken tot 3 jaar oud, en met toevoegingen zoals Sambal, bieslook, fenegriek enz. Ook in het boerenkaas assortiment zitten de magere kazen, 20+kaas en leidsekaas en dieet kaas. Persoonlijk loop ik hier binnen voor de verrassende collectie trappistenkazen, altijd lekker bij een belgisch biertje.
http://www.kaashandel-debrink.nl/
Hotel Postel ter Heyde: Postel Ter Heyde is gelegen in een mooie omgeving langs het Kempische kanaal. Dit te midden van de bossen en een natuurreservaat in de onmiddellijke nabijheid. Het restaurant is geen traditioneel restaurant doordat wij uitsluitend met vlees van onze eigen gekweekte dieren werken (Os, kalf, varken en lam).
http://www.postelterheyde.be/
Hotel restaurant: Mas de la Tour – Gargas, Vaucluse, Provence, Frankrijk
Zeer goed hotel met Provençaals restaurant en naast goede streekwijnen ook flink wat belgische bieren op de kaart. Ligt middenin de okerheuvels van de Luberon regio.
http://www.mas-de-la-tour.com/Reacties op deze site zijn welkom: wandelgek@wandelgek.nl

64North 64 north: Misschien wel mijn nieuwe absolute favoriet. Onderdeel van Stare down the barrel of a gun dat vop onorthodoxe wijze vertelt over de belevenissen van iemand die een jaar lang op IJsland heeft gewoond en gestudeerd. De fotografe is fenomenaal in het vastleggen van vrijwel elke millimeter Ijsland en zodra dat helemaal gecatalogiseerd en gecartografeerd is gaat het gewoon verder met het Noorderlicht. De verhalen variëren van zeer praktisch tot bijna poëzie. Veel bezochte plekken zijn vrijwel onbewoond en doen dan ook sterk denken aan de Paper Towns uit het motto van de hoofdsite. En dan heb ik het nog niet eens over de superenthousiaste vlogs gehad met een hele unieke en verassende muziekkeus als begeleiding. Puik vakwerk!

http://64north.staredownthebarrelofagun.nl/

 CrossingTheCity Crossing the city: Ik houd van onbegane of vergeten paden, van oude autowrakken of vervallen gebouwen. Deze site zet juist datgene centraal wat anderen links laten liggen. Prachtige fotografie van streetart en de bijna aan een post-apocalyptische wereld doen denkende gebouwen, auto’s, pretparken etcetera. En net als in de vervallen spookstadjes die aan bod komen, kun je ook op deze site helemaal verdwalen…en dat is geen straf.

https://crossingthecity.com/

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter

Comments are closed.