3. Wandeling 1: Camping Seiser Alm –> Sankt Konstantin –> Sankt Vigil –>Tal des Frötschbaches–> Sankt Oswald –> Maleid –> Zerod –> Seis –> Camping Seiser Alm (10km)

Italie_TrentoAltoAdige_W1_2010_Img0010Deze eerste wandeling begon De Wandelgek op de camping om daarna naar het gehuchtje Sankt Konstantin te lopen. Van daaruit loopt een weggetje het dal van de Frötschbach in richting het gehuchtje Sankt Vigil, waarna hij bij een splitsing de linker weg bleef volgen. Deze loopt richting het gehuchtje Sankt Oswald. De weg volgt het dal de diepte in. Bovenop de omliggende bergen ligt de kasteelruïne van Aishach. Vlak voor Sankt Oswald loopt een zijweg naar rechts steil omhoog. Dit was een zware klim. Bovenop de lange en op twee stukken steile klim ligt het gehuchtje Maleid. Op de splitsing de weg naar rechts nemen en deze volgen via het gehuchtje Zerod naar het dorp Seis. In Seis genoten van een Fransikaner Weizenbier en een Wienerschnitzel en daarna de hoofdweg terug naar de camping gewandeld.

W1

De wandeling is niet super lang (zo’n dikke 10 km) maar kent erg steile stukken en deze zijn bij regenachtig weer erg glad.

Mooie route om te beginnen voordat je echt op de Seiser Alm gaat wandelen.

[galobj viewid=313]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.