4. Wandeling 2: Seiser Alm 1 (Alpe di Siusi 1)

Italie_TrentoAltoAdige_W2_2010_Img0013

Seiser Alm (Italiaans: Alpe di Siusi, Ladinisch: Mont Sëuc) is de grootste bergweide (Alm) van Europa en ligt nabij Bolzano in Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. De bergweide heeft een oppervlakte van 57 km² en ligt op een hoogte van 1680m tot 2350m. Samen met de berg Schlern maakt het deel uit van het natuurpark Schlern-Rosengarten. Er zijn door het hele jaar vele toeristen die naar het gebied komen. In de zomer kun je hier wandelen en in de winter is er wintersport.

 

Het was een regenachtige dag (risico van het voorjaar), maar laat op de middag klaarde het weer toch dusdanig op dat het mogelijk was om op de Alm te gaan wandelen. In dit door gletschers gevormde laandschap vind je nog van die gigantische rotsblokken waarbij jezelf in het niet valt.

Panorama over de Seiser Alm...

Panorama over de Seiser Alm…

[galobj viewid=315]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.