1. Riva del Garda

Riva del Garda (Duits, verouderd: Reiff am Gartsee) is een plaats in de Italiaanse regio Trentino-Zuid Tirol en behoort tot de provincie Trente.

Noordkant van het Gardameer bij Riva...

Noordkant van het Gardameer bij Riva…

De plaats ligt in het uiterste noorden van het Gardameer dat hier in het oosten begrensd wordt door de Monte Baldo (2218 m) en in het westen door de Monte Rochetta (1575 m). De economie van de plaats is vooral op het toerisme gebaseerd. Rond Riva bevindt zich tevens wat papierindustrie en handwerknijverheid.

[galobj viewid=326]

De belangrijkste bouwwerken van Riva del Garda zijn de toren Torre Apponale uit 1220, het Palazzo Pretorio 1375 en het kasteel op de helling van de Monte Rochetta dat nog dateert uit de Venetiaanse tijd. In het 12de-eeuwse fort Rocca aan het meer is het gemeentelijk museum gevestigd. Riva behoorde oorspronkelijk tot het prinsbisdom Trente, en kwam vanaf 1806 aan de graafschap Tirol en daarmee tot 1919 aan het latere Oostenrijk-Hongarije.

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.