1. Sirmione

Sirmione is een gemeente in de Italiaanse provincie Brescia, in de regio Lombardije. Het historische centrum bevindt zich op het schiereiland van Sirmione in het Gardameer.

Het kasteel "Rocca Scaligeri" en een deel van het oude centrum van Sirmione...

Deze toeristische trekpleister is gebouwd rond het imposante kasteel (Castello) Rocca Scaligero een voorbeeld van 15de-eeuwse Italiaanse bouwkunst. Op de uiterste punt van het schiereiland staan nog enkele Romeinse ruïnes. Het stadje heeft ook een klein haventje, waar talloze kleine, veelkleurige sloepjes aangemeerd liggen waarmee men een tochtje op het Gardameer kan maken. Er is één hoofdstraat die leidt naar het hoogste punt van Sirmione, vanwaar men het Gardameer kan aanschouwen. In het oostelijke deel van Sirmione loopt een pad dat langs borrelende zwavelbronnen voert.

In Sirmione bevinden twee kuurinstellingen, een bevindt zich bij Le Grotte di Catullo op het puntje van het schiereiland, de andere op het vasteland.

[galobj viewid=328]

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.