6. Capri

Luchtfoto van Capri...

Luchtfoto van Capri…

Capri is een Italiaans eiland gelegen in de baai van Napels. Het eiland meet 10,36 km². Het hoogste punt is de Monte Solaro (589 meter).

Vanuit Amalfi is er een goede bootverbinding met Marina Grande op Capri.De boot vaart langs de prachtige Amalfitaanse kust voorbij Positano en dan langs de kust van het schieriland Sorrento. Dan doemen de hoge kliffen van Capri op. De Wandelgek maakte achtereenvolgens een boottocht  rondom Capri en bezocht de Grotta Azzuro (Blauwe grot), de Grotta Verde (Groene grot) en de Grotta Bianca (Witte grot). Het blauw en groen zijn de kleuren van het water in en net buiten de grot, het wit is de kleur van de druipstenen. Ook de Faraglioni, drie in zee uitstekende rotsen werden bezoct en onder 1 daarvan werd doorgevaren. Best spectaculair…

Kaart van het eiland Capri...

Kaart van het eiland Capri…

 

Daarna wandelde de Wandelgek van Marina Grande naar Capri en verder over een van de bergruggen richting de Faraglioni.

 

Geschiedenis

Het eiland was al tijdens het Neolithicum bewoond. Ooit verbleven hier de Grieken die er toen al de naam aan gaven (kapros, vanwege de wilde zwijnen). Het eiland is sinds de Romeinse oudheid geliefd vanwege zijn schoonheid en fraaie uitzichten. Keizer Augustus was er in 24 v.Chr. en keizer Tiberius heeft tijdens zijn regeerperiode lange tijd op het eiland gewoond en van hieruit Rome bestuurd (van 27 tot 37 n.Chr.).

Bezienswaardigheden

 • Grotta Azzurra, blauwe grot
 • Marina Grande, haven aan de noordzijde waar de meeste schepen arriveren en waar ook een boot naar de Grotta Azurra vaart.
 • Marina Piccola, kleine haven aan de zuidzijde
 • Faraglioni, een uitzichtpunt vanwaar men drie enorme rotspunten in zee kan zien
 • ruïnes van Romeinse villa’s
 • museum de Villa San Michele, met een rode granieten sfinx hoog gelegen op het eiland en uitziend over de baai. Het werd gebouwd uit de restanten van het voormalige paleis van keizer Tiberius door de Zweedse arts Axel Munthe. Munthe verwierf internationale bekendheid met zijn levensverhaal Het verhaal van San Michele. De opbrengst van het boek, dat met 32 miljoen exemplaren in 45 talen doorgaat voor de bestverkochte roman van de vorige eeuw, gebruikte hij voor de aankoop van de Monte Barbarossa, een locatie op Capri waar van oudsher op grote schaal migrerende trekvogels werden gestrikt, waar hij een beschermd vogelpark van maakte.
 • Certosa di San Giacomo een kartuizerklooster uit de 14e eeuw. Vanaf hier heeft men een fraai uitzicht op onder andere Marina Piccola, het enige kleine haventje aan de zuidzijde. Aan deze kust zou Odysseus zijn verleid door sirenen (halfgoddelijke wezens met een vogellichaam en een vrouwenhoofd).
 • Witte Grot (een druipsteengrot)
 • Arco Naturale, de natuurlijke boog
 • Monte Solaro, vanuit Anacapri vertrekt een stoeltjeslift naar het uitzichtspunt
 • Via Krupp
 • Villa Malaparte

[galobj viewid=359]

Geografie

Er zijn twee gemeenten op het eiland Capri, de stad Capri en Anacapri. De hoogste berg is Monte Solaro.

Verkeer en vervoer

Capri is bereikbaar met een veerverbinding en draagvleugelboot vanaf Napels vanuit de havens Mergellina en Molo Beverello, Sorrento, Positano en Amalfi. Ook zijn er mogelijkheden vanaf haven van de Golf van Napels en het schiereiland van Sorrento. Vanaf Napels duurt de overtocht per veerboot circa 80 minuten and met de draagvleugelboot 40 minuten. Vanaf Sorrento duurt het circa 40 minuten terwijl de draagvleugelboot er circa 20 minuten over doet.

Vanuit de haven Marina Grande is er een kabelspoorweg (Funicolare) boven naar de stad Capri. Vanaf Anacapri is een stoeltjeslift.

Dichtsbijzijnde luchthavens zijn de Luchthaven Napels en Luchthaven Salerno Costa d’Amalfi in Salerno.

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.