Fotos van Kathmandu…

Toen De Wandelgek Kathmandu in 1999 bezochtverdwaalde hij vaak tijdens het wandelen door de kleine, kronkelende straatjes van Thamel. Op een van deze gelegenheden raakte hij verdwaald en kwam op een zeer klein plein terecht, omringd door gebouwen van meerdere verdiepingen hoog. Het was meteen duidelijk dat deze kleine, afgelegen oase van rust, met zijn verrukkelijke en gescheiden-vandebruisendestad sfeer, geweldig moest zijn om te fotograferen. Maar hoe dat te doen? Hij begon met te proberen om een ​​overzicht van alles via de cameralens te vangen en na dit vanaf twee of drie uitzichtspunten aan de uiterste rand van het plein te hebben geprobeerd, zonder een foto te nemen, moest hij concluderen dat het een mission impossible was. Toen hij was bijgekomen van de eerste opwinding vanwege het vinden van deze unieke plek en de adrenaline begon weg te zakken, begon hij te zwerven over het pleintje. Hij ging zitten in de buurt van een kleine fontein en plotseling begon hij allemaal kleine bijna microkosmos-achtige dingen te zien gebeuren. Mensen offerden rijst, fruit en bloemen en staken kleine hoopjes wierook aan, duiven loerden op een kans om deze offerandes te claimen. Overal waren miniscule tempeltjes, stupas en en godenbeelden. Hij zette een 50 mm lens op zijn camera en keek door zijn lens als door een microscoop ipv een telescoop neer op een nieuwe, zeer gedetailleerde wereld. Langzaam nam zijn camera het over van de geest en hij begon met het nemen van foto’s… In de dagen daarna probeerde hij het pleintje wanhopig terug te vinden, maar het bleef verborgen…

De resultaten van de eerste en enige fotografeersessie verrasten hem zeer, daarom wil hij ze in deze blog delen

People in their daily routines...

Mensen tijdens hun dagelijkse bezigheden…

 

Wonderful details...

Prachtige details…

Pigeons waiting for food offerings to the Nepalese Gods...

Duiven wachten op voedsel offerandes voor de Nepalese Goden om zich deze te kunnen toe-eigenen …

A posing pigeon...

Een goddelijke duif…

Incense for a Goddes...

Wierook voor een Godin…

Secluded from the bustling town...

Afgescheiden van de drukke stad…

Lady making flower necklaces...

Vrouw maakt bloemenkettingen…

Lady selling yellow rice used at sacred rituals...

Vrouw verkoopt gele rijst die voor heilige rituelen gebruikt wordt…

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.