1. Reis van Praag via Poprad naar Bratislava

Op 23 juni 1996 vertrok De Wandelgek per trein naar Praag, de imposante hoofdstad van Tsjechië dat sinds 1993 een onafhankelijke staat vormde. Daarvoor vormde het samen met Slowakije de staat Tsjecho-Slowakije. De volgende ochtend heel vroeg, arriveerde De Wandelgek op het Praags Centraal Station. Een paar minuten later al vertrok de aansluitende trein richting Poprad in Slowakije. Hij miste die trein…dankzij een miserabel slechte reisvoorbereiding. De eerst volgende verbinding naar Poprad was de nachtbus en die vertrok pas om 20.00u ‘s avonds.

Vandaar dat De Wandelgek begon met een kort bezoek aan Praag. Allereerst bezocht De Wandelgek Staré Mesto, wat “oude stad” betekent. De Stare Mesto valt te verdelen in een oostelijk en westelijk deel en De Wandelgek bezocht het westelijk deel.

Daarna werd het Starometske Namesti bezocht. Een zeer indrukwekkend, monumentaal plein waar ook een grote astronomische klok hangt. Daarna een bezoek aan de rivier de Moldau, die midden door Praag stroomt en vanaf de oever was aan de andere kant ook de Praagse burcht goed zichtbaar.

map3Om 20.00u ‘s Avonds vertrok de nachtbus naar Poprad, een stad in Slowakije die tussen de gebergten van de Hoge en Lage Tatra ligt en waar De Wandelgek ging bergwandelen.Tijdens de busrit werd ‘s Avonds de film “Het huis met de geesten” van Isabelle Allende getoond.

 

 

 

Industriestad Poprad...

Industriestad Poprad…

Heel vroeg in de ochtend van 25 juni bereikte De Wandelgek Poprad, dat als een zeer onaantrekkelijk industriestadje overkwam en de niet aflatende regen maakte het beeld nog somberder en grauwer.

Poprad

Poprad (Hongaars: Poprád, Duits: Deutschendorf) is een stad in het noorden van Slowakije aan de voet van het Tatragebergte. Poprad heeft een historisch centrum en is gelegen aan de rivier Poprad. De stad heeft zich herhaaldelijk kandidaat gesteld voor het organiseren van de Olympische Winterspelen.

 

Zou hier de wandelvakantie in de stomende regen moeten beginnen?

NEE!

Dus besloot De Wandelgek aan de hand van de weersverwachtingen voor de komende dagen (die waren uiterst slecht voor de Tatra), om naar het zuiden te trekken naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

 

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.