Kungsleden etappe 5 + 6: Sälka – Singi (12km) + Singi – Kebnekaise Fjällstation (14km) 26km

Vandaag was een regenachtige en ook mistige dag. Bij de Sälka hutten hadden we naar het weer voor de komende dagen gevraagd en vooral morgen zou erg slecht worden. Dat betekende dat het beter was om te proberen vandaag het Kebnekaise Fjällstation te bereiken, dat nu nog 26km verwijderd lag. Wel een zware tocht. Het eerste deel van 12 km naar de Singi hutten viel wel mee, maar daarna moest er nog pittig geklommen worden om in het dal van het Fjällstation te komen. Bij mist en regen betekende dat eindelijk dat er wat gevergd werd van onze oriëntatie kennis. Aan de stapeltjes stenen met oranje top heb je niets op mistige dagen. Nu was het zaak goed de kaart te bestuderen, de richting van het dal en het riviertje te gebruiken en de goede afslag bij de Singi hutten te vinden. Ook moesten we door de regen hogerop in het dal gaan lopen, niet alleen omdat het hoofdriviertje meer buiten z’n oevers trad, maar ook om de zijriviertjes op plekken te kunnen doorwaden waar deze nog smal zijn. Hoe meer ze het dal in lopen, hoe breder en hoe vertakter de riviertjes werden, waardoor je meer moeite moest doen om deze te passeren.

Omdat het warmer werd, kwamen ook de muggenwolken waar Zweeds Lapland bekend om staat opzetten. Ik heb ‘s Avonds laat op deze manier een maansverduistering gezien veroorzaakt door muggen. Uiteindelijk bereikten we het Fjällstation waar we vlakbij onze tent opzetten.

 

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.