Theemspad langeafstandswandeling: 2d. Vervolg museum bezoek in Henley-on-Thames: Ontmoeting met Meneer Pad, Rat, Das en Mol

En dan was er natuurlijk de Wind-in-the-Willows-galerij en raad eens wie De Wandelgek daar bijzonder gastvrij ontving? 😀 …

Meneer Pad…..

.

De Wind in de Wilgen gallerij

De permanente Wind in de Wilgen-tentoonstelling kondigt de terugkeer van de heer Pad, Rat, Das en Mol aan de oevers van de rivier de Theems aan, de wezens en landschappen die de inspiratie vormden voor dit klassieke verhaal.

E.H. Shepard’s illustraties zijn via 3-D modellen die de avonturen van de heer Pad, Rat en hun vrienden weergeven, tot leven gebracht. Het museum heeft de exclusieve rechten op de originele beelden van Shepard, die in de weilanden en de wilgen die de rivier omzoomden in de omgeving van Pangbourne, rondstruinde op zoek naar achtergronden en beelden voor de inmiddels klassieke illustraties in het boek.

De tentoonstelling volgt getrouw de oorspronkelijke verhaallijn, met behulp van theatrale licht- en geluidstechnieken, om bezoekers te vervoeren op een reis door de betoverende wereld van De Wind in de Wilgen.

Onderweg door de tentoonstelling, helpen interactieve tentoonstellingen en speciaal ontwikkelde audiogidsen voor bezoekers jong en oud om echt deel te nemen in het verhaal …. of het nou gaat om Rat en Mol’s picknick op de rivieroever, het verdwalen in het Wilde Woud of het verdrijven van de wezels uit Paddenburcht (Toad Hall).

Hieronder volgt nu een impressie van de tentoonstelling met superveel foto’s 🙂

Na een veel te lange tijd te hebben doorgebracht in deze prachtige galerij, kocht De Wandelgek nog wat souvenirs in de museumwinkel en ging toen eindelijk opnieuw wandelen op het Theemspad….

Share this blog on:
Facebooktwitter

or even better Follow Wandelgek on:
Facebooktwitter
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *